HTML

A mi családunk paint-ben

A mi kalandjaink. Az élet írja és Anya lerajzolja. Mert velünk is annyi minden történik. Csak így név nélkül, mert amúgy felvállalhatatlan. :-)

Friss topikok

  • Anya Paintben: Jövőre majd igazi bulit csapunk, emberekkel, meg hangos zenével. Így tuti nem fogunk elaludni! :) (2012.01.20. 16:42) A mi szilveszteri bulink

Elindulás, project #1

2012.05.01. 23:10 :: Anya Paintben

Az elindulás nálunk felér egy kisebb fajta projecttel, ugyanis valamelyik gyerek mindig ordít. A négyévesem már attól kiborúl, ha sietni kell. 

A gyerekek ebben a korban utálnak sietni. És ha siettetjük őket, akkor még lassabban öltöznek, ettől mi idegesek leszünk, jobban sürgetjük őket,  és ez egy be nem tervezett hisztit is kivált. Ettől pedig elkésünk és az egész napunk el van rontva. (Mert nálunk a hiszti sokáig tart). 

Apa nem szeret késni. Ezért ha valahová együtt megyünk, akkor ő mindenkit siettet. Ezt a négyévesünk nagyon rosszul viseli. Apa pedig a sietni nem tudó/nem akaró négyévet viseli rosszul. 

 És mivel nagylány, már szájfényt használ (amit anya néha elérhető közelségben felejt). Ezt hívom "időhúzás fázisnak".

Ezután megfogja a szájfényt és lassú mozdulatokkal a szájára applikálja azt. Vagyis inkább köré, mert mindenhová jut belőle, csak épp a szájára nem.

Ekkor már apa nagyon morci lesz és ő akarja kézbe venni a dolgokat. Ez a "haladjunk fázis".

 

De a négy évesek már tudják, hogy hogyan kell egy sálat felvenni. Ez itt pedig a "kétségbeesés fázis".

 És ilyenkor jön a kedvenc részem Apától: 
-Na jó, lemegyek a kocsihoz, öltöztesd fel, légy szives. Ezt hívom én úgy, hogy  az "anya mindent megold fázis". 
 
Azt azért halkan hozzáteszem, hogy van "apa mindent megold fázis" is, például,ha átszalad a vérszomjas pók az előszobán vagy ha egy üveg vizet kell felbontani. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hiszti sietni négyéves szájfén

A bejegyzés trackback címe:

https://gotkids.blog.hu/api/trackback/id/tr994483231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása